DESPRE NOI

Ne inspiram din natura, realizam peisaje acvatice din pasiune !

Oferim servicii complete pentru amenajare acvariilor, dar si pentru intretinerea acestora.

De ce un acvariu plantat ? 

  • Un acvariu ajuta la reducerea stresului, a anxietatii. Miscarile apei, culorile si uneori sunetele produse de el, pot avea efect terapeutic, calmeaza, reduc stresul si anxietatea.
  • Un acvariu acasa sau la birou, reprezinta o piesa decorativa cu efect dublu : atat estetic, cat si terapeutic.
  • Indiferent de marime, un acvariu atrage intotdeauna interesul privitorului.
  • Acvariul poate fi un instrument de invatare. Observand pestii, plantele, nevertebratele si avand grija el, reprezinta o resursa valoroasa de invatare a responsabilitatii, de asemenea a unor notiuni de biologie si ecologie.
  • Sa ai un acvariu, inseamna un mod minunat de a castiga aprecierea frumusetii, complexitatii si diversitatii naturii.
  • Acvariile castiga din ce in ce mai mult in popularitate, deoarece devin din ce in ce mai accesibile si in acelasi timp , simplu de intretinut. Noua tehnologie este constant introdusa pentru a adauga modalitati noi si mult mai bune, pentru a pastra acvariile frumoase si sanatoase.

Stilul "Nature Aquarium" in Aquascape este probabil unul dintre cele mai populare si apreciate stiluri printre aquascaperii din intreaga lume. Acest stil a fost introdus pentru prima data de Takashi Amano, prin pasiunea sa de a fotografia peisaje din natura. Amano captura peisaje din natura, ca apoi sa le transpuna intr-un mediu controlat dintr-un acvariu.

Pentru a recrea o scena din natura, se acorda o atentie deosebita hardscape-ului, adica, cu alte cuvinte, in aranjarea pietrelor si/sau a crengilor. Un setup reusit consta in aranjarea unui punct de focalizare principal, care include fie un grup de pietre fie un grup de plante care ies in evidenta. 

Stilul "Nature" se poate aranja sub urmatoarele forme:

  • Concav - un stil foarte popular prin care zonele laterale ale acvariului sunt inaltate fie prin folosirea de plante stem inalte, fie din hardscape, iar in zona de mijloc se va pastra nivelul cel mai jos al setup-ului.

  • Triunghiular - hardscape-ul este concentrat doar intr-o parte, iar aranjamentul va scadea treptat in inaltime spre cealalta parte a acvariului, lasand o zona libera.

  • Convex - este exact opusul celui concav, si anume plantele sunt mici pe parti iar ele se inalta undeva pe mijloc, toata atentia fiind concentrata in centrul acvariului.