GDPR

Protecția datelor cu caracter personal și utilizarea cookie-urilor

 

Îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre informațiile colectate prin intermediul www.homeaquarium.ro – denumit în cele ce urmează “website”.

Vei afla pentru ce solicităm datele cu caracter personal, cum sunt stocate, cât timp le păstrăm și modul lor de prelucrare.

Citește în continuare.

CUPRINS

– Capitolul 1: Date cu caracter personal
– Articolul 1.1: Mențiuni generale
– Articolul 1.2: Date colectate prin formularul de programare
– Capitolul 2: Politica cookie
– Articolul 2.1: Mențiuni generale
– Articolul 2.2: Ce sunt cookie-urile?
– Articolul 2.3: Rolul cookie-urilor
– Articolul 2.4: Cookie-uri folosite de website
– Articolul 2.5: Ștergerea cookie-urilor
– Capitolul 3: Drepturile tale
– Capitolul 4: Mențiuni finale

CAPITOLUL 1: DATE CU CARACTER PERSONAL

 

ARTICOLUL 1.1: MENȚIUNI GENERALE

Este important să știi că toate datele cu caracter personal sunt colectate numai în urma acordării consimțământului tău explicit.

Ce date cu caracter personal solicităm prin intermediul formularelor online?

• numele tău
• numărul de telefon
• adresa de email
• adresa de livrare

Te încurajăm să folosești formularul de contact daca ai o nelămurire și formularul de recenzii dacă vrei să împărtășești și altora experiența ta la showroom.

Acest website are instalat un certificat de securitate – ceea ce înseamnă că toate informațiile transmise prin intermediul lui sunt în siguranță (datele sunt encriptate).

De asemenea, te informăm că datele furnizate de tine nu sunt transmise către terți.

Motivul solicitării, stocarea și modul de procesarea a informațiilor cu caracter personal sunt detaliate în secțiunile ce urmează:

ARTICOLUL 1.2: DATE COLECTATE PRIN FORMULARUL DE PROGRAMARE

Datele personale solicitate prin intermediul formularului de programare sunt numele tău și o informație de contact (adresă de email sau număr de telefon si adresa de livrare).

Scopul solicitării acestor date este pentru a facilita livrarea produselor prin intermediul magazinului online.

Aceste date cu caracter personal sunt stocate pe platforma shopify.

CAPITOLUL 2: POLITICA COOKIE

 

ARTICOLUL 2.1: MENȚIUNI GENERALE

Este important să știi că website-ul va utiliza cookie-uri numai în urma acordării consimțământului tău explicit.

ARTICOLUL 2.2: CE SUNT COOKIE-URILE?

Cookie-urile sunt mici fișiere salvate pe dispozitivul tău (laptop, tabletă, telefon) în timpul vizitei pe website.

Sunt generate în urma încărcării unei pagini de internet sau în momentul trimiterii unui formular online.

Este bine să știi că ele nu reprezintă o amenințare la confidențialitatea datelor sau securitatea online întrucât pot fi accesate doar de website-ul care le-a generat sau de tine, utilizatorul.

Durata lor de viață poate fi de la câteva minute până la câteva luni (sau până în momentul în care le ștergi).

ARTICOLUL 2.3: ROLUL COOKIE-URILOR

Rolul cookie-urilor este de a stoca anumite informații (limitate) între diferite vizite ale tale.

De exemplu acest website salvează un cookie pe dispozitivul tău în momentul în care îți exprimi acordul cu privire la termenii și condițiile de utilizare a website-ului.

Cookie-urile fi folosite doar pentru salvarea unor date simple în formatul “nume = valoare”.

Pentru exemplul de mai sus cookie-ul salvat de website ar fi sub forma “termeni = acceptați”.

Astfel la următoarea ta vizită, “website-ul știe” că ai acceptat deja termenii – și implicit nu va mai afișa acea fereastră de informare.

ARTICOLUL 2.4: COOKIE-URI FOLOSITE DE WEBSITE

În primul rând cookie-urile pot fi:

• cookie-uri proprii (generate de website)
• cookie-uri terțe (Google Analytics)

Cookie-urile proprii nu stochează date cu caracter personal.

Dintre cookie-urile generate de website amintim:

• pentru acceptarea termenilor de utilizare a website-ului
• ultima specialitate vizitată (pentru afișarea unor articole relevante)

Cookie-urile terțe sunt folosite pentru analiza traficului online.

ARTICOLUL 2.5: ȘTERGEREA COOKIE-URILOR

Marea majoritate a cookie-urilor au o durată de viață redusă – ceea ce înseamnă că după o anumită perioadă de timp ele sunt șterse automat.

Cu toate acestea trebuie să știi că ai control total asupra acestora.

Îți poți seta browser-ul (Google Chrome, Firefox) să nu le accepte deloc, sau poți șterge cookie-urile folosite de website.

Trebuie să ai în vedere faptul că unele pagini de internet nu pot funcționa corect fără permisiunea de folosire a cookie-urilor.

CAPITOLUL 3: DREPTURILE TALE

 

Deoarece beneficiezi de dreptul la informare, poți cere detalii suplimentare cu privire la informațiile pe care le solicităm sau cookie-urile folosite de website.

Ai de asemenea dreptul la modificarea datelor și dreptul la ștergerea datelor cu caracter personal.

Poți solicita în orice moment rectificarea, completarea sau ștergerea datelor cu caracter personal pe care le-ai furnizat.

Ai oricând dreptul la retragerea consimțământului în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

CAPITOLUL 4: MENȚIUNI FINALE

 

Pentru orice neclarități cu privire protecția datelor furnizate prin intermediul formularelor online sau politica cookie a website-ului te rugăm să ne contactezi.

Îți stăm la dispoziție cu lămuriri suplimentare.

Poți depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.